Skip to main content

Redegjørelse for aktsomhetsvurdering

ETA Norge er omfattet av åpenhetsloven, som skal fremme etterlevelsen av menneskerettigheter, anstendige arbeidsforhold og sikre enhver tilgang til denne informasjonen.

I ETA Norge as har vi gjennom året jobbet med aktsomhetsvurdering av virksomheten, og forståelse av åpenhetsloven og hvordan vi skal forholde oss til denne. Vi har gjennom å søke informasjon og veiledning, gjort vårt ytterste i å dokumentere våre forhold på en så transparent måte som vi har evnet. Vi har jobbet med å kartlegge risikoer som er knyttet til vår virksomhet. Dette omhandler både våre egne holdninger og adferd i alle ledd av driften, i tillegg til de påvirkninger som oppstår i samhandlinger med omverden. Det er et kontinuerlig mål å redusere risiko tilhørende vårt virke.
For å sikre vår bevissthet rundt miljø og klimaspørsmål har vi valgt å være Miljøfyrtårn. I denne sertifiseringen vil vi årlig måle vårt klimaavtrykk. Vi har gjennom vår bransje ett naturlig forhold til energi, energibruk og fornybare energikilder.

Både åpenhetslovens forarbeider og OECDs retningslinjer viser at åpenhetsloven er basert på en risikohåndteringstilnærming, som tilsier at man ikke skal håndtere all potensielle risiko i leverandørkjeden og bygger på proporsjonalitet mellom tiltak og den mulige risikoens art og omfang. Som en del av AF gruppen vil vi følge deres supplier code of conduct. Dette er en avtale med ulike krav og forventninger til våre leverandører og underleverandører. Avtalen legger vekt på alle forhold rundt ESG dokumentasjon, og sikrer at våre leverandører driver sine virksomheter rundt samme ansvarlighet og verdier som oss.

For ETA Norge har det vært viktig å inngå samarbeid med selskaper som kan understøtte vårt ønske om kvalitet. Vi anser god kvalitet, med produkter som varer, som et viktig miljøtiltak i seg selv.

For å selv kunne følge opp ønsket om kvalitet, har vi valgt å bruke leverandører med tilhold i Europa. På den måten kan vi ha nærhet til produksjon og arbeidsvilkår jevnlig. I tillegg tenker vi at tett kontakt, sikrer felles verdiforståelse mellom oss og våre leverandører. Vi er klar over at det alltid vil være en viss risiko knyttet til å ikke kunne å ha fullstendig oversikt over alle linjer bakover, og at vi er oppmerksomme på dette.

I vår leverandørkartlegging konstaterer vi at vi har få leverandører som står for størstedelen av våre leveranser. Leverandørkjeden anses dermed som relativt oversiktlig.

Fremover vil vi fortsette å arbeide frem gode interne prosesser for å kunne utbedre de rutiner i driften som reduserer vår negative påvirkning og styrker den positive effekten vår virksomhet kan ha i samfunnet relatert til åpenhetsloven og OECD sine retningslinjer.

Alle har rett til å be om informasjon vedrørende hvordan selskapet jobber med åpenhetsloven, og hvordan vi arbeider med aktsomhetsvurderingen. Ved mistanke om at det foregår brudd, eller andre kritikkverdige forhold kan dette varsles til daglig leder eller styreleder.

Kontaktinfo finnes på våre nettsider.